HTTP/2 activeren

HTTP/2 is een verbeterde versie van het Hypertext Transfer Protocol, beter gekend als HTTP.

IN DIT ARTIKEL

Wat is het voordeel van HTTP/2?

Door over te schakelen naar HTTP/2 gaat het verkeer tussen je website (server) en de browsers een stuk vlotter. Het gevolg? Snellere laadtijden voor de bezoekers van je website.

Concreet maakt HTTP/2 multitasking mogelijk tussen de server en de browsers.
Daarnaast voegt het “server push” toe. Daarmee anticipeert de server op de data die de browser nodig heeft en biedt die pro-actief aan.

HTTP/2 werkt in alle courante browsers: Google Chrome, Safari, Firefox, Opera, Internet Explorer, Edge en Amazon Silk.

Hoe activeer ik HTTP/2?

Om HTTP/2 te activeren op je webhosting moet je eerst een SSL-certificaat activeren op je webhosting. Bij onze hostingpakketten krijg je standaard een certificaat van Let’s Encrypt.
Lees hoe je het gratis SSL-certificaat activeert of installeer een eigen SSL-certificaat.

Volg deze stappen in het controlepaneel om HTTP/2 te activeren:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Jouw domeinnaam.
  2. In het menu links kies je voor “Domeinnamen & SSL”.
  3. Klik rechts op “Beheer website” en kies voor “SSL-instellingen” in de dropdown.

4. Activeer HTTP/2 door de schuifknop aan te klikken.

Heb je een webontwikkelaar? Informeer hem zeker over deze aanpassing zodat hij in de toekomst alle mogelijkheden van HTTP/2 benut.

Activeer HTTP/2

Geüpdatet op 13 oktober 2020