1. Home
  2. Knowledge base
  3. Webhosting
  4. SSL & HTTPS
  5. Hoe installeer ik een SSL-certificaat?

Hoe installeer ik een SSL-certificaat?

Met een SSL-certificaat schakel je jouw website over van HTTP naar het beveiligde HTTPS.
Om een SSL-certificaat te installeren, bestel je er eerst eentje via onze website. Indien de website bij Easyhost staat zal Easyhost het ssl certificaat voor jou installeren.

Je kan ook een extern aangekocht SSL-certificaat installeren op een Easyhost hosting:

Volg deze stappen in het controlepaneel:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Jouw domeinnaam.
  2. In het menu links kies je voor “Domeinnamen & SSL”.
  3. Klik rechts op “Beheer website” en kies voor “SSL-instellingen” in de dropdown.

4. Scroll naar “SSL-certificaat” onderaan en klik op “Voeg een SSL-certificaat toe”.
  5. Vul de gegevens van je SSL-certificaat in en klik op “SSL-certificaat toepassen” om het te installeren.
Tip: Staat je website op HTTPS maar markeert je browser hem nog steeds als onveilig?

Controleer dan even op mixed content en verwijder indien nodig.
Indien u gebruik maakt van WordPress volstaat het de plugin Really Simple SSL te installeren en te activeren om het mixed content probleem te verhelpen.

Tip: Installeer gratis SSL-certificaat van Let's Encrypt op onze webhosting.

Lees meer over Let’s Encrypt

Geüpdatet op 13 oktober 2020