Beheer je website-bestanden met File Manager

File Manager is een handig alternatief om de bestanden op je hostingpakket te beheren. Het geeft je directe toegang tot die bestanden. Zo heb je geen FTP-client of SSH-verbinding meer nodig om website-bestanden toe te voegen, aan te passen of te verwijderen. Dat kan nu allemaal rechtstreeks vanuit je browser.

File Manager is gratis inbegrepen in al onze webhosting-pakketten.

Waar vind ik File Manager?

Volg deze stappen in het controlepaneel om naar de File Manager te gaan:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Jouw domeinnaam.
  2. In het menu links kies je voor “File Manager”
  3. Klik op “Open File Manager”
  4. Je ziet nu een overzicht van alle mappen op je hostingpakket. Klik een map aan als je die wil bekijken of actie wil ondernemen.
  5. Je website zelf zit standaard in de map ‘www’. Eventuele subsites in de map ‘subsites’.

Wat kan je doen met File Manger?

In File Manager beheer je rechtstreeks al je website-bestanden. Zo kan je onderaan je scherm een aantal acties ondernemen:

• Upload: Voeg nieuwe bestanden toe
  • Download: Download een bestand naar je computer
  • New File/Folder: Maak nieuwe bestanden of folders aan
  • Show editor: Bekijk de code-editor en pas rechtstreeks code aan
  • Cut: Knip het geselecteerde bestand weg. ‘Paste/plak’ het bestand daarna naar een andere, gewenste locatie.
  • Copy: Neem een kopie van het geselecteerde bestand
  • Paste: Plak een gekopieerd (of geknipt) bestand naar de geselecteerde plaats
  • Delete: Verwijder een geselecteerd bestand
  • CHMOD: Wijzig de permissies van het geselecteerde bestand.

Naast deze functies kan je ook met je rechtermuisknop klikken op een bestand om toegang te krijgen tot enkele functies. Via ‘Edit’ kan je bv. rechtstreeks een html-bestand aanpassen in je browser.

Geüpdatet op 4 januari 2022