Mijn SSL in behandeling, wat nu?

Bij het aanvragen of verlengen van je SSL worden verschillende checks uitgevoerd door een externe partner. Zij doen de feitelijke validatie van je SSL-certificaat. Dat kan soms enkele dagen duren. Tijdens die validatie is je SSL-certificaat in behandeling. Je hoeft je dus geen zorgen te maken.

Behandeling van een SSL met domeinvalidatie

Bij een SSL-certificaat met domeinvalidatie wordt gecontroleerd of de gekoppelde domeinnaam effectief van jou is. Daarvoor dient het DNS-record.

Door een DNS-record op je domeinnaam te installeren, bewijs je dat jij de eigenaar van het domein bent. Hoe sneller je het DNS-record installeert, hoe sneller de behandeling van je SSL is afgerond.

Staat je domeinnaam bij Easyhost? Dan brengen wij je DNS-record voor jou in orde.

Behandeling van een SSL met organisatievalidatie

Ook bij deze validatie wordt gecontroleerd of de domeinnaam effectief van jou is door middel van een DNS-record. Maar dat is lang niet alles.

Bij de behandeling van een SSL met organisatievalidatie worden namelijk meer checks uitgevoerd. Zo worden bv. je bedrijfsgegevens gecontroleerd in een publieke database zoals de KBO. Zijn die gegevens niet up-to-date, dan kan je SSL langer in behandeling blijven staan.

Zorg er daarom voor dat de gegevens altijd correct zijn aangevuld. Zorg dat jijzelf of je contactpersoon een telefoonnummer van je organisatie achtergelaten heeft. Zo loopt de (telefonische) validatie geen vertraging op.

Behandeling van een SSL met uitgebreide validatie

Bij een uitgebreide validatie worden naast alle checks van een organisatievalidatie ook nog documenten opgestuurd die je moet ondertekenen. Zolang je die niet terugstuurt, blijft je SSL in behandeling.

Goed om weten: de validatie van je SSL wordt uitgevoerd door een betrouwbare, maar externe partij. Wij hebben zelf geen invloed op de duurtijd van de SSL-validatie.

Hoe lang duurt het voordat SSL werkt?

De tijd die nodig is vooraleer een SSL-certificaat werkt, kan variëren van enkele uren tot een week of meer, afhankelijk van het type SSL-certificaat.

Voor een snelle uitgifte zijn SSL-certificaten met domein validatie (dezelfde dag) de beste keuze. Een SSL-certificaat met organisatie of uitgebreide validatie (2 dagen tot een week) doorloopt een grondiger validatieproces dat een stuk langer duurt.

Opgelet: Voor onze SSL-certificaten zijn wij afhankelijk van een externe partner. Door vertragingen aan hun kant, duurt het proces voor het uitgeven van een SSL-certificaat soms langer dan hier aangegeven.

Geüpdatet op 8 maart 2024