Rechten van een FTP-gebruiker aanpassen

Zijn er meerdere FTP-gebruikers gelinkt aan je hostingpakket, dan kan je hun rechten beperken tot specifieke mappen of beperken dat ze zelf wijzigingen kunnen aanbrengen.

De standaard FTP-gebruiker heeft altijd alle rechten.

Volg deze stappen in het controlepaneel:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Kies jouw domeinnaam.
  2. In het menu links kies je voor “FTP-gebruikers”.
  3. Kies de FTP-gebruiker waarvan je de rechten wil beperken en klik op “Wijzig”.
  4. Bij “Permissies” pas je schrijf- en leesrechten aan. Kies voor “Leesrechten” als een gebruiker niets mag wijzigen.
  5. Bij “Home directory” kies je de map waaraan een FTP-gebruiker is gekoppeld. Koppel de FTP-gebruiker aan een (sub)website of aan een specifieke map op je FTP (Bv. /www/plugins, zie afbeelding).
  6. Klik op “FTP-gebruiker aanpassen” om de wijzigingen op de slaan.

'FTP-gebruikers' > 'Home directory' > 'Koppelen aan andere FTP map'