Webforwarding: je domein doorverwijzen naar een andere url

Een webforwarding verwijst je domeinnaam of subdomein door naar een andere website.
In dit artikel lees je hoe je een webforward aanmaakt voor je domeinnaam.

IN DIT ARTIKEL

Wijzigingen aan je DNS-records worden pas na 1 tot 4 uur actief

De distributietijd bedraagt meestal 1 uur, maar kan oplopen tot 4.

STAP 1: VERWIJDER HET BESTAANDE A-RECORD

Omdat een webforward niet tegelijkertijd kan bestaan naast een A-record, moet je eerst de A-records verwijderen.

Volg deze stappen in het controlepaneel

1. Ga naar “Mijn producten” > “DNS & Forwarding beheer” > Klik op de knop “DNS & forwarding” naast het domein waarvoor je een webforward wil instellen.
  2. Klik in het menu links op “A-records”. Je ziet een lijst met alle A-records die bij deze domeinnaam horen.A-records
  3. Kijk of er een A-record staat ingesteld voor de domeinnaam die je wil laten doorverwijzen. Indien deze er staan, verwijder je ze.
    Zorg dat je zowel het A-record voor de gewone domeinnaam als voor de www.-versie verwijdert (zie voorbeeld).
    A-records verwijderen

STAP 2: STEL DE WEBFORWARDING IN

1. Klik in het menu links op ‘Webforwarding’.
  2. Indien u het domein wil forwarden naar een ander domein, laat het veld “Webforward” dan leeg en vul alleen het veld “bestemming” in met de url naar waar uw domein moet doorverwijzen, bijv. “https://ninefortwo.com” (Merk op dat het “http://” of “https://” aanwezig moet zijn).
  3. Klik op de knop “toevoegen” om de webforward aan te maken.
  4. Het controlepaneel gaat de de webforward toevoegen en dezelfde bestemming automatisch opnieuw invullen voor u. Nu hoeft u in het linkerveld “Webforward” alleen nog “www” in te vullen en opnieuw op toevoegen te klikken om ook het www subdomein naar dezelfde bestemming te forwarden.
    webforwarding

Geavanceerde opties

• Het forwarden kan op gemaskeerde (cloaked) wijze gebeuren. Vink “Cloaked” aan als je wil dat de url in de browserbalk gelijk blijft aan je originele domeinnaam. Wij raden dit af omdat veel websites (bv. facebook.com) dit verhinderen. Deze optie maakt de website ook zo goed als onvindbaar voor Google.
  • Je kan een webforward aanmaken voor (andere) subdomeinen ook indien gewenst, zie het voorbeeld hieronder.
    Webforwarding: geavanceerde opties
Geüpdatet op 28 september 2020