Webforwarding: je domein doorverwijzen naar een andere url

Een webforwarding verwijst je domeinnaam of subdomein door naar een andere website.
In dit artikel lees je hoe je een webforward aanmaakt voor je domeinnaam.

Wijzigingen aan je DNS-records en webforwards worden pas na 1 tot 4 uur actief

Stap 1: verwijder bestaande A- en AAAA-records

Een webforward werkt niet als er ook A-records of AAAA-records zijn ingesteld. Verwijder daarom eventuele A- en AAAA-records die zijn ingesteld.

Volg daarvoor deze stappen in het controlepaneel

1. Ga naar “Mijn producten” > “DNS & Forwarding beheer” > Klik op de knop “Beheer DNS” naast het domein waarvoor je een webforward wil instellen.
  2. Klik in het menu links op “A-records”. Je ziet een lijst met alle A-records die bij deze domeinnaam horen.
  3. Verwijder de A-records voor je domeinnaam met en zonder www. ervoor.
    bv. domeinnaam.com & www.domeinnaam.com
  4. Klik in het menu links op “AAAA-records” en verwijder eventuele AAAA-records op dezelfde manier.

Stap 2: stel een webforwarding in

Volg daarvoor deze stappen in het controlepaneel

1. Ga naar “Mijn producten” > “DNS & Forwarding beheer” > Klik op de knop “Beheer DNS” naast het domein waarvoor je een webforward wil instellen.
  2. Klik in het menu links op “Webforwarding”.
  3. Klik op de knop “+ Toevoegen”.
  4. Laat het veld “Webforward” leeg als je de domeinnaam zelf wil doorverwijzen.
    Of vul “www” in als je de domeinnaam met www ervoor wil doorverwijzen.
  5. Bij “Bestemming” vul je de volledige url in (met https://) naar waar je domeinnaam moet doorverwijzen, bv. “https://domeinnaam.com”.
  6. Klik op de knop “toevoegen” om de webforward aan te maken.

Tip: stel zowel een webforward in voor je domeinnaam met en zonder www ervoor. Zo werkt de webforward in beide gevallen.
Je kan ook andere subdomeinen forwarden (bv. mijn.domeinnaam.com).

Geüpdatet op 21 maart 2024