Wildcard DNS-records hebben specifieke regels

Gebruik je een wildcard DNS-record, dan gelden er speciale regels voor het aanmaken van nieuwe DNS-records die onder die wildcard vallen.

Met een wildcard DNS-record zorg je dat elk subdomein van je domeinnaam onder je DNS-record valt.

• Wildcard DNS-record: *.ninefortwo.be
  • Gevolg: elk subdomein van ninefortwo.be valt onder deze wildcard (bv. blog.ninefortwo.be)

Maak zelf uitzonderingen aan voor bepaalde labels die er niet onder mogen vallen. Maak je bv. app.ninefortwo.be aan, dan valt dit niet onder bovengenoemde wildcard.

Een label is het stukje voor je domeinnaam, gescheiden door puntjes.

Opgelet als je meer dan één label gebruikt!

Maak je een DNS-record aan met meerdere labels, dan worden de labels die niet expliciet aangemaakt zijn, impliciet toegevoegd door ons DNS-platform.

• Voorbeeld van DNS-record met twee labels: app.blog.ninefortwo.be
  • Gevolg: blog.ninefortwo.be wordt automatisch ook aangemaakt als leeg DNS-record.
    Maar dit wordt niet getoond in je DNS-zone.

Bijkomend gevolg: blog.ninefortwo.be valt niet langer onder de wildcard.
    Wil je dat blog.ninefortwo.be nog effectief verwijst naar een bepaald IP-adres, dan moet je het zelf toevoegen als extra DNS-record.
Geüpdatet op 25 januari 2023