1. Home
  2. Knowledge base
  3. Tips
  4. Maak een schermafdruk en verstuur via e-mail (Windows)

Maak een schermafdruk en verstuur via e-mail (Windows)

Om een schermafdruk te maken kunnen Windows en Vista-gebruikers hun Knipprogrammal gebruiken. Met Knipporgramma kunt u een schermafdruk maken van een specifiek gedeelte van het scherm. Dit programma is standaard aanwezig in Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10.

1. Om het programma te starten tikt u gewoon ‘Snipping Tool’ in het zoekvak.
  2. Klik op de tool in de lijst met suggesties om hem te openen. Er zal een venster open gaan.
  3. Klik op ‘New’. U zal zien dat uw scherm verandert. Klik en sleep dit venster over het deel van uw scherm waarvan u een afdruk wil maken. Bent u tevreden van het geselecteerde gebied, laat dan los om de afbeelding aan te maken.
  4. Deze afbeelding verschijnt in een nieuw venster. Klik bovenaan links in dat nieuwe venster op het icoon ‘Save’.
  5. Nu kunt u uw bestand op de gewenste locatie opslaan. Blader gewoon naar de map van uw keuze en klik op de knop ‘Save’, onderaan rechts.
  6. Zoek nu in uw Verkenner naar het zopas gemaakte screenshot /schermafdruk. Klik rechts op het bestand om het via e-mail te verzenden. Kies de optie ‘Send to’ >> ‘Mail recipient’.
  7. Hier kunt u nu ook de grootte van het bestand bepalen vooraleer u het aan de e-mail toevoegt. Klik op ‘Attach’ wanneer u klaar bent.
  8. Er werd nu een nieuw e-mailvenster geopend. Uw bestand is al meteen aan uw mail toegevoegd. U kunt nu de geadresseerde en de onderwerplijn toevoegen, en de mail verzenden. Tip: Indien u de mail naar onze Helpdesk zendt, vermeld dan als geadresseerde: support@easyhost.be

Hebt u nog geen mailprogramma geconfigureerd en kunt u op deze wijze nog geen mails verzenden, log dan in op Webmail en verzend het bestand van daaruit.

Geüpdatet op 15 maart 2020