1. Home
  2. Knowledge base
  3. Tips
  4. Hoe kan ik een schermafdruk maken, opslaan en verzenden via e-mail? (MacOS)

Hoe kan ik een schermafdruk maken, opslaan en verzenden via e-mail? (MacOS)

Om een schermafdruk te maken van een bepaald deel van jouw scherm, volg je deze stappen:

1. Druk tegelijkertijd op Shift + Command + 4. De pointer verandert nu in een crosshair (kruis)
  2. Beweeg de crosshair naar waar je de schermafdruk wil laten beginnen, sleep dan om een gebied te selecteren. Ben je klaar, laat dan los om de schermafdruk te nemen.
  3. De schermafdruk wordt automatisch op jouw bureelbald opgeslagen.
  4. Om de schermafdruk per e-mail te verzenden, klikt u rechts op het bestand. Kies “Delen'” > “Mail”.
  5. Er wordt nu een nieuw venster geopend. Jouw bestand is al gekoppeld aan jouw e-mail. Je kunt nu de geadresseerde toevoegen en de onderwerplijn, en de mail verzenden.

Heb je nog geen mailprogramma geconfigureerd en kan je op deze wijze nog geen mails verzenden, log dan in op Webmail en verzend het bestand van daaruit.

Geüpdatet op 13 april 2021