1. Home
  2. Knowledge base
  3. Tips
  4. Hoe kan ik een schermafdruk maken, opslaan en verzenden via e-mail? (MacOS)

Hoe kan ik een schermafdruk maken, opslaan en verzenden via e-mail? (MacOS)

Om een schermafdruk te maken van een bepaald deel van uw scherm, volgt u deze stappen:

1. Druk tegelijkertijd op Shift + Command + 4. De pointer verandert nu in een crosshair (kruis)
  2. Beweeg de crosshair naar waar u de schermafdruk wil laten beginnen, sleep dan om een gebied te selecteren. Bent u klaar, laat dan los om de schermafdruk te nemen.
  3. De schermafdruk wordt automatisch op uw bureelbald opgeslagen.
  4. Om de schermafdruk per e-mail te verzenden, klikt u rechts op het bestand. Kies ‘Delen’ >> ‘Mail’.
  5. Er wordt nu een nieuw venster geopend. Uw bestand is al gekoppeld aan uw e-mail. U kunt nu de geadresseerde toevoegen en de onderwerplijn, en de mail verzenden.

Hebt u nog geen mailprogramma geconfigureerd en kunt u op deze wijze nog geen mails verzenden, log dan in op Webmail en verzend het bestand van daaruit.