Hoe kan ik mijn Basic mailbox configureren in Thunderbird?

Om jouw e-mail in Thunderbird te configureren, volgt u deze instructies:

1. Je kan Thunderbird configureren:
    1. Ga naar het “Mail Account Setup” venster:
      1. Indien je Thunderbird nog maar pas geïnstalleerd hebt, klik je op “Nieuwe Account aanmaken” bij het vak “E-mail”.Nieuw account aanmaken
      2. Indien je Thunderbird al gebruikt, klik rechts op het e-mailadres dat je al aangemaakt hebt. Klik op “Instellingen”. Onderaan klik je op “Account acties” > “Nieuwe account toevoegen”.
    2. Indien Thunderbird je voorstelt om een domeinnaam aan te kopen, kies eDit overslaan en mijn bestaande e-mailadres gebruiken”.Overslaan en mijn bestaand e-mailadres gebruiken
    3. In het “Mail Account Setup” venster vul je in:
      1. Jouw naam: Jouw naam (dit is de naam die de ontvanger van jouw bericht te zien krijgt)
      2. E-mail adres: Jouw volledig e-mailadres vb. user1@dierckxen.be
      3. Wachtwoord: Vul jouw wachtwoord in
      4. Vink de optie aan “wachtwoord onthouden”
      5. Klik op “Doorgaan”E-mailaccountset-up
    4. Hier zal Thunderbird vermelden wat het denkt dat jouw IMAP en POP servers zijn. Maar de e-mail servers van het controlepaneel heten anders, dus klik je op “Handmatige config”.
      1. Vul voor de inkomende mailserver de gegevens in van jouw controlepaneel.
      2. Vul voor de uitgaande mailserver de gegevens in van jouw controlepaneel.
        1. POP3:pop3.mailprotect.be(port:110; SSL port: 995)
        2. IMAP:imap.mailprotect.be(port: 143; SSL port: 993)
        3. SMTP:smtp-auth.mailprotect.be(port: 2525; SSL port: 465)
      3. Klik op “Hertesten”.
      4. Klik op “Klaar”.

IMAP

E-mailaccountset-up IMAP

IMAP + SSL

E-mailaccountset-up IMAP + SSL

POP3

E-mailaccountset-up POP3

POP3 + SSL

E-mailaccountset-up POP3 + SSL

Geüpdatet op 7 september 2020