1. Home
  2. Knowledge base
  3. Webhosting
  4. Database aanmaken in MySQL of MS SQL

Database aanmaken in MySQL of MS SQL

Bij complexe websites wordt zeer vaak gebruik gemaakt van een database.

Is de hosting omgeving op Linux gebaseerd (zoals onze standaard webhosting), dan gebruik je een MySQL database.

Bij Windows hosting (.NET hosting) kies je voor een  MS SQL database.

Wanneer je databases toevoegt via het controlepaneel, wordt automatisch de juiste soort database gekozen. Jij moet enkel de grootte en naam bepalen.

Volg deze stappen in het controlepaneel (zowel voor MySQL als MS SQL):

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Klik op “Beheer” naast jouw domeinnaam.
  2. In het menu links kies je voor “Databases”.
  3. Hier zie je een lijst met databases (als je er al hebt). Kies onderaan een naam en grootte voor je nieuwe database en klik op “Database toevoegen” (zie afbeelding).
    Geen databases meer beschikbaar? Klik op “Database toevoegen” en bestel de database die je nodig hebt.
  4. Kies een wachtwoord voor je database en herhaal. Maak je database aan door op de knop te klikken.

Controle op gelekte wachtwoorden
Om hacking van jouw website te voorkomen vergelijken we de wachtwoorden die je gebruikt met wachtwoorden die gekend zijn in de haveibeenpwned.com database.
We doen dit op een versleutelde manier en weten nooit jouw ingevulde wachtwoord.

Geüpdatet op 7 november 2023