1. Home
  2. Knowledge base
  3. Databases
  4. Hoe maak ik verbinding met mijn database vanaf mijn eigen computer

Hoe maak ik verbinding met mijn database vanaf mijn eigen computer

Om verbinding te maken met je database vanaf je eigen computer moet je een zogenaamde ‘SSH-tunnel’ opzetten. Je maakt dan eerst een SSH-verbinding naar je account. Pas daarna kan je lokaal verbinding maken om handelingen uit te voeren op je database.

De gegevens om verbinding te maken met je database

Om verbinding te maken met je database heb je een SSH-key nodig en je database gegevens.

1. Eerst zet je een SSH-verbinding op naar je webhosting aan de hand van een SSH-key.
    Volg hiervoor onze handleiding
  2. Nadien zoek je de gegevens van je database op via je controlepaneel.
    Ga daarvoor naar naar “Mijn producten” > “Databases” > “Beheer database”.
    • Hostname
    • Database
    • Gebruiker
    • Databasewachtwoord
Voorbeeld van je database gegevens

Wachtwoord vergeten?
Stel een nieuw wachtwoord in voor je gebruiker via “Beheer gebruikers” > Klik op de drie puntjes naast je gebruiker en klik op “Wijzig wachtwoord”.

Verbinding maken met je database

Installeer daarvoor een programma om je database te beheren zoals: MySQL workbench (Windows / Mac), Sequel Pro (Mac), MySQL Ace (Mac), DBeaver (Linux).

Zo goed als al deze programma’s laten je toe om in één keer verbinding te maken via de SSH-tunnel. Dat wordt aangegeven als ‘SSH tunnel‘, ‘TCP/IP over SSH‘ of simpelweg ‘SSH‘.

Authenticiteit van de server kan niet geverifieerd worden?
Na het invullen van de gegevens kan je de eerste keer deze melding krijgen. Kies ervoor om toch verbinding te maken.

Enkele voorbeelden uit databaseprogramma’s

MySQL Workbench
Sequel Pro
DBeaver

Geüpdatet op 9 februari 2024