1. Home
  2. Knowledge base
  3. Webhosting
  4. Hoe gebruik je het ping commando?

Hoe gebruik je het ping commando?

Ping is een tool waarmee testpakketjes via het netwerk verzonden worden naar een bestemming naar keuze en waarbij de responstijd gemeten wordt.

IN DIT ARTIKEL:

Waarvoor gebruik je het ping commando?

Je kan Ping gebruiken om:

• Te testen of je website of webserver bereikbaar is
  • De latency of vertraging van je internetverbinding te testen
  • Te controleren of je “lag” (vertraging) hebt of pakketverlies

Hoe gebruik je het ping commando?

Volg deze stappen om het Ping commando op Windows te gebruiken:

1. Gebruik de zoekfunctie om je commando prompt te vinden – typ “cmd” in het zoekvenster en open de app.
  2. In het nieuwe venster typ je “ping”, gevolgd door een domeinnaam of een IP-adres,bijvoorbeeld:
    • Bv. ping example.com
    • Bv. ping 18.18.18.250
  3. Windows zal je test stopzetten na de 4e poging.

Volg deze stappen om het Ping commando op Mac te gebruiken:

1. Ga naar je programma’s en open “Terminal”.
  2. Typ “ping”, gevolgd door een domeinnaam of een IP-adres.
    • Bv. ping example.com
    • Bv. ping 18.18.18.250
  3. Laat het commando verschillende pogingen uitvoeren. Om te stoppen typ je “CTRL” + “C”.

Hoe interpreteer je de resultaten van het ping commando?

Elke lijn heeft verschillende onderdelen met de volgende betekenis:

• 64 bytes: De grootte van het testpakket.
  • Ping je een domeinnaam voor de test, dan zal de tool het IP-adres van dat domein identificeren.
  • ttl=54: De ’time to live’ van je test. De TTL bepaalt hoelang je pakket zal reizen vooraleer het doodvalt.
  • Time=9.488 ms: De tijd die 1 testpakket nodig had om vanop je computer verzonden te worden, de bestemming te bereiken en terug te komen.
  • 8 packets transmitted, 8 packets received, 0.0% packet loss – Het aantal verzonden en ontvangen pakketjes en het % pakketverlies.

Succesvolle test
Je hebt een continue lage responstijd – de tijdwaarden liggen dicht bij elkaar. Het aantal verzonden en ontvangen pakketjes stemt overeen en er is geen pakketverlies. (Het is niet ongebruikelijk dat de eerste ping-poging faalt – dit duidt niet op een probleem.)

Er zijn issues
Je hebt erg verschillende tijdwaarden, time-outs en verschillende pakketverliezen.

Helaas vertelt het Ping commando je enkel dat er onderweg een probleem is. Het vertelt niet of het probleem bij je router ligt, je internet service provider of je hosting. Om dit uit te vinden moet je de tool tracert (Windows) of traceroute (MacOS) gebruiken.