Wat is een MX-record? Hoe kan ik het aanmaken / wijzigen?

Het MX-record, ook het Mail Exchanger Record genoemd, is het deel van het Domain Name System (DNS) dat informatie verschaft over de mailserver waarvan je domeinnaam gebruik maakt.

Je kan eventueel meerdere MX-records opgeven met elk een verschillende prioriteit.

Volg deze stappen in het controlepaneel om een MX-record in te stellen:

1. Ga naar “Mijn producten” > “DNS & forwarding beheer” > Klik op de knop “DNS & forwarding” rechts van jouw domeinnaam.
  2. Kies in het menu links voor “MX-records”.
  3. Om een bestaand MX-record te wijzigen, kies het record dat je wilt wijzigen en klik op “Wijzig”.
    Wijzig de bestemming, de Time To Live (TTL) en de prioriteit zoals gewenst en klik op “Opslaan”.Een nieuw MX-record toevoegen doe je onderaan de lijst. Het linker tekstveld laat je leeg, tenzij je het e-mailverkeer van een subdomein wilt instellen (geavanceerd).
  4. Vul de bestemming, Time To Live (TTL) en prioriteit in zoals gewenst en klik op “Toevoegen”:MX-records
  5. De wijzigingen worden geactiveerd. Denk eraan dat dit 1 tot 4u kan duren. Je kan de actieve records controleren via: http://who.is/dns/

Tip: Hoe lager de waarde van je prioriteit, hoe hoger de prioriteit.
Heb je MX-records met prioriteit 10 en 50, dan is het record met prioriteit 10 je primaire en het andere je secundaire record.

Wijzigingen aan je MX-records worden pas na 1 tot 4 uur actief