Wat zijn de Easyhost standaard DNS-instellingen?

In dit artikel vind je de standaard DNS-instellingen voor je Easyhost diensten.

Lees ook: Koppel je domeinnaam aan webhosting of koppel je domeinnaam aan een mailbox.

DNS-instellingen zijn gelinkt aan de nameservers. Doe je aanpassingen aan je DNS-instellingen, zorg dan zeker dat de gekoppelde nameservers actief zijn.

DNS-wijzigingen hebben tot 4 uur nodig om actief te worden. De tijd kan zelfs oplopen tot 24 uur wanneer ook de nameservers worden aangepast.

A-records heb je nodig om je domeinnaam te koppelen aan webhosting of Sitebuilder.

Webhosting

Om je domeinnaam te koppelen aan Easyhost webhosting, Stel je een A-record in met het IP-adres van je pakket.

Volg deze stappen om het IP-adres te vinden in het controlepaneel

1. Ga naar “Mijn Producten” > “Webhosting” > Klik op de knop “Beheer hosting” rechts van jouw domeinnaam.
  2. In het overzicht van de hosting staat het IP-adres in het midden van het scherm.
    Kopieer dit ip adres en vul dit in als A-record voor je domeinnaam met én zonder www ervoor!
    Is Varnish actief op je webhosting? Dan gebruik je het Varnish IP-adres. Dit staat in hetzelfde overzicht.

Sitebuilder

Om je domeinnaam te koppelen aan een Sitebuilder pakket, stel je een A-record in met het IP-adres van Sitebuilder.

IP-adres Sitebuilder: 178.208.47.167

CNAME-records laten je e-mailprogramma toe om je Basic of Exchange mailboxen automatisch te configureren.

Basic mailboxen

autodiscover.$domeinnaam CNAME autodiscover.mailprotect.be
autoconfig.$domeinnaam CNAME autoconfig.mailprotect.be

Exchange mailboxen

autodiscover.$domeinnaam CNAME autodiscoverredirect.powermail.be

De standaard MX records voor Easyhost zijn:

mx.mailprotect.be, priority 10
mx.backup.mailprotect.be, priority 50

Gebruik deze SRV-records om je Basic Mailbox volautomatisch te configureren in Outlook of Thunderbird.

_autodiscover._tcp.jedomeinnaam.com SRV 1 1 443 autodiscover-s.mailprotect.be (merk op: autodiscover-s)

_pop3s._tcp.jedomeinnaam.com SRV 10 1 995 pop.mailprotect.be

_imaps._tcp.jedomeinnaam.com SRV 1 1 993 imap.mailprotect.be

_submission._tcp.jedomeinnaam.com SRV 1 1 587 smtp-auth.mailprotect.be

Tips voor het correct invullen van de SRV records:

• Het eerste deel van het record (“_autodiscover”, “_pop3s”, …) is de service
  • Het tweede deel van het record (“_tcp”) is het protocol
  • De kleine getallen (“10”, “1”) zijn steeds respectievelijk de prioriteit en het gewicht
  • De grotere getallen (“443”, “995”, “993”, “587”) zijn de poort
  • De domeinnaam na de poort (“autodiscover-s.mailprotect.be”, …) is de bestemming
  • De TTL is onbelangrijk en mag op 3600 worden ingesteld.

Nadat je de SRV-records geconfigureerd hebt, zou de lijst er ongeveer zo moeten uitzien:

Een RSV-record wijzigen

Geüpdatet op 12 maart 2020