1. Home
  2. Knowledge base
  3. Webhosting
  4. Back-ups & Beveiliging
  5. Herstel automatisch beveiligingslekken dankzij autopatching

Herstel automatisch beveiligingslekken dankzij autopatching

Automatische patching is een malware scanner; de zwakke plekken die hij in verdachte bestanden ontdekt , zal hij updaten. Hij verwijdert de kwetsbaarheden uit jouw bestanden, maar niet de bedreiging zelf.

Denk eraan dat automatische patching het beste werkt met populaire open source websites en content management systemen (CMS).

Om automatische patching te activeren volg je deze stappen in het controlepaneel:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Klik “Beheer hosting” rechts van jouw domeinnaam.
  2. In het menu links kies je voor “Beveiliging”.
  3. Ga naar het tabblad ‘Autopatching’ bovenaan om verder te gaan.
  4. Verschuif de schuifknop om de functie te activeren.
  5. Wacht tot de activering van automatische patching afgerond is. Dat kan tot 15 minuten duren.
  6. Wanneer de activering afgerond is, controleer dan de gevonden zwakke plekken.
  7. Selecteer “Automatisch patchen” als je een onmiddellijke patching wil van alle zwakke plekken in je website.
    Anders kan je de zwakke plekken één voor één patchen door op de knop ‘Patch’ rechts van een gevonden zwakke plek te klikken. autopatching