Pagina’s en Pop-ups

De sectie Pagina’s en Pop-ups is een belangrijk onderdeel van jouw site.

Gebruik je de nieuwe SiteBuilder (sinds mei 2022)?
Bekijk onze handleiding voor de nieuwste versie

• Met Pagina’s kan je nieuwe pagina’s in jouw site ordenen, beheren en aanmaken. Organiseer de widgets van jouw site door meerdere pagina’s te gebruiken om de ervaring van jouw bezoekers te verbeteren en vergroot de kans dat ze de informatie vinden die ze nodig hebben.
  • Met Pop-ups kan je nieuwe pop-ups aan jouw site toevoegen. Pop-ups zijn een soort klein venster dat in een webpagina verschijnt. Pop-ups kunnen zo worden ingesteld dat ze verschijnen wanneer er op een link wordt geklikt of automatisch als een actie van een personalisatie regel. Gebruik pop-ups om de aandacht van de gebruiker te trekken of om informatie te geven zonder pagina’s te hoeven veranderen.
IN DIT ARTIKEL

Pagina’s

Pagina’s toevoegen

Om nieuwe pagina’s aan jouw site toe te voegen:

1. Klik in het linkerpaneel op “Pagina’s”.
  2. Klik op “+ Nieuwe pagina”.
  3. Selecteer een paginatype.
    De paginasjablonen zijn vooraf gevuld met relevante widgets. Het pagina-URL type koppelt de pagina aan een andere URL in plaats van een nieuwe pagina aan te maken. Door een dynamische paginasjabloon te selecteren wordt automatisch een gekoppelde interne collectie toegevoegd.
  4. Typ een titel voor jouw nieuwe pagina, en een URL, indien nodig.
  5. Klik op “+ Pagina toevoegen” en begin met het maken van jouw nieuwe pagina.

Pagina’s reorganiseren

Om de volgorde van de pagina’s die op jouw site worden weergegeven te reorganiseren:

1. Klik in het linkerpaneel op “Pagina’s”.
  2. Klik en sleep een pagina om deze te verplaatsen naar de plaats waar je wilt dat deze verschijnt.
  3. Sleep een pagina iets naar rechts om de pagina als een subpagina van de pagina erboven te nestelen.

Opmerking: Navigatie kan tot 3 niveaus hebben.

Pagina-instellingen

Ga naar de instellingen van de pagina door op het “instellingen” pictogram naast elke pagina te klikken.

Je hebt de volgende opties:

• Hernoemen. Hernoem de pagina in de editor.
    Let op: Dit verandert niets aan de URL van de pagina.
  • Verberg in de navigatie. Maak de pagina verborgen in het navigatiemenu. Deze zal nog steeds te bezoeken zijn via de directe URL.
  • Kopiëren. Maakt een exacte kopie van de pagina.
  • Slot voor het bewerken door klanten. Vergrendel pagina’s zodat klanten alleen kunnen bekijken, niet bewerken of verwijderen.
  • SEO. Toegang tot alle SEO-instellingen voor deze pagina.
  • Stel het wachtwoord in. Stel een wachtwoord in voor de pagina.

SEO

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het proces van het verbeteren van de zichtbaarheid van een site of een webpagina in de onbetaalde zoekresultaten van een zoekmachine. Soms wordt dit ‘natuurlijk’ of ‘organisch’ verkeer genoemd. Vanuit het SEO menu van de site kan je de pagina Titel, Beschrijving en Zoekwoorden bewerken. Je kan ook de koptekst HTML bewerken voor alleen die pagina.

Tip: We raden aan om SEO-informatie (titel en beschrijvingen) toe te voegen op paginaniveau, zodat elke pagina een unieke titel en beschrijving kan hebben. Dit is voordeliger dan het hebben van één titel en beschrijving die over de hele site wordt gedeeld.

Voorkomen dat zoekmachines een pagina indexeren

Voor maximale SEO-voordelen zijn alle pagina’s van jouw site te ontdekken door zoekmachines. Echter, als je zoekmachines de opdracht wilt geven om een bepaalde pagina niet te indexeren, dan kan je dat doen in de pagina-instellingen.

1. Klik in het linkerpaneel op “Pagina’s”.
  2. Klik op het pictogram “instellingen” voor de specifieke pagina.
  3. Klik op “SEO”.
  4. Klik op de knop “Geen index”. Dit blokkeert zoekmachines om deze pagina te doorzoeken, zodat deze niet in de zoekmachine verschijnt.

Deze actie heeft slechts betrekking op één pagina. Je moet deze instelling aanvinken voor elke pagina die je niet wil laten indexeren.

Pop-ups

Let op: Alleen beschikbaar op SiteBuilder Professional en Ultimate!

Pop-ups toevoegen

Om pop-ups toe te voegen:

1. Klik in het linkerpaneel op “Pagina’s” en klik vervolgens op het tabblad “Pop-ups”.
  2. Klik op “+ Nieuwe Pop-up”.
  3. Selecteer een pop-up type. Afhankelijk van het type wordt de pop-up vooraf gevuld met de juiste widgets.
  4. Typ een naam voor jouw pop-up, en klik op “+ Pop-up toevoegen”.

Pop-ups activeren

In tegenstelling tot een pagina die automatisch in de navigatie wordt gegenereerd, kan een pop-up alleen worden getriggerd door te worden aangeklikt als een link of door gebruik te maken van een regel voor het personaliseren van de site.

Er zijn verschillende widgets die het mogelijk maken om te linken naar een pop-up, zoals Fotogalerij widgets, afbeeldingslinks, tekst en knoppen. Bij het bewerken van de links voor deze widgets, selecteer je de pop-up optie om de pop-up selector te openen.

Gebruik de Personalisatie regels om een pop-up te conditioneren

Opmerkingen:

Pop-up triggers komen maar één keer per sessie voor. Een sessie is elke activiteit op de site en blijft actief tot ten minste 30-60 minuten zijn verstreken.

Om jouw personalisatie regel in actie te zien, kan je het volgende proberen het opruimen van jouw cookies en het cachegeheugen, met behulp van een andere browser, of wachten tot de tijd is verstreken.

Je kan een pop-up maken met behulp van site personalisatie. Wanneer je een personalisatie regel aanmaakt, selecteer je in het veld “Actie toevoegen” de optie “Pop-up”.

Pop-ups bewerken

Een pop-up lijkt erg op een pagina. Je kunt nieuwe rijen en kolommen toevoegen en een willekeurige widget in een pop-up invoegen. Om de grootte van de pop-up aan te passen, sleep je de rechter benedenhoek.

Pop-up instellingen

Om de instellingen voor een pop-up te bewerken:

1. Klik in het linkerpaneel op “Pagina’s” en klik vervolgens op het tabblad “Pop-ups”.
  2. Klik op de pictogram “instellingen” voor een specifieke pop-up.

Je hebt de volgende opties:

• Hernoem. Hernoem de pop-up in de editor.
      Let op: Dit verandert niets aan de URL van de pagina.
    • Kopiëren. Maakt een exacte kopie van de popup.
    • Verwijder. Verwijdert de pop-up. Deze actie is onomkeerbaar tenzij je een back-up hebt.