1. Home
  2. Knowledge base
  3. Webhosting
  4. Hoe laat ik mijn website op een geauthenticeerde manier mails verzenden?

Hoe laat ik mijn website op een geauthenticeerde manier mails verzenden?

Het probleem

Wanneer jouw website gehost wordt bij Easyhost op shared hosting, en je website moet af en toe mail verzenden omdat die bijvoorbeeld een formulier bevat, dan is de kans groot dat deze mails op een niet-geauthenticeerde manier verzonden worden. Dat is het geval wanneer jouw site de boodschappen verzendt via de ingebouwde php mail() functie. Deze functie zal de boodschap via de gedeelde server relay.webhosting.be verzenden.

Hierdoor zal de ontvangende mailserver echter jouw bericht een lagere reputatie toekennen. En dit kan ertoe leiden dat de boodschap in de spam-map van de ontvanger belandt.

De oplossing

Volg deze stappen:

• Indien je in jouw CMS (WordPress bijvoorbeeld) geen SMTP-server kan configureren met gedetailleerde instellingen, installeer dan een plug-in waarmee je dat wel kan.
  • Maak een Basic Mail mailbox aan via je controlepaneel (het doet er niet toe of het mailverkeer voor jouw domein via ons platform beheerd wordt of niet). Je kan nu mail verzenden met deze instellingen:
    • De server: smtp-auth.mailprotect.be
    • De gebruikersnaam: het e-mailadres dat je aangemaakt hebt
    • Het wachtwoord: het wachtwoord van het e-mailadres dat je zo pas aangemaakt hebt.
    • SMTP-poort: 465
    • SSL-encryptie kan uitgeschakeld worden (deze versleuteling is niet nodig binnen ons netwerk)
  • Configureer de plug-in van jouw website met de hierboven genoemde gegevens. Let op: de poort die je gebruikt om verbinding te leggen met de server is 465. Gebruik niet de standaard poort 25, want alle uitgaande verkeer voor poort 25 zal doorgestuurd worden naar relay.webhosting.be – en dat is juist wat je wil vermijden.
  • Zorg ervoor dat het verzendadres van de afzender verschilt van het mailadres van de bestemming van de boodschap. Het doet er niet toe of het email adres dat je aangemaakt hebt, een account heeft op smtp-auth.mailprotect.be.
  • Zorg er ook voor dat de server smtp-auth.mailprotect.be opgenomen is in het SPF-record van het domein van de afzender. Wanneer jouw website bijvoorbeeld mail verzendt van info@ninefortwo.be, zorg er dan voor dat het SPF-record van ninefortwo.be deze regel bevat:
    • include:_spf.relay.mailprotect.be

Een voorbeeld van een volledig SPF-record zou dan kunnen zijn:

- v=spf1 a mx include:_spf.relay.mailprotect.be ~all
Geüpdatet op 3 juli 2023