1. Home
  2. Knowledge base
  3. WordPress
  4. Zet een staging- of testomgeving op voor je WordPress website

Zet een staging- of testomgeving op voor je WordPress website

Wanneer je wijzigingen wil aanbrengen aan jouw WordPress website, dan is het aan te bevelen om die eerst te testen. Of je nu een nieuw thema aanbrengt, nieuwe plug-ins of nieuwe content, je wilt die wellicht eerst uittesten. Deze stappen tonen je hoe je een werkende kopie (staging copy) van jouw WordPress website maken kunt, waarmee je dan aan de slag kunt, terwijl jouw originele website nog altijd online staat. Deze handleiding zal je ook helpen wanneer je jouw WordPress website naar een andere host wil overzetten.

In dit artikel gebruiken wij deze website als voorbeeld: http://ninefortwowebhosting.com/. Let er dus op dat je, bij het volgen van deze stappen, telkens deze string vervangt door jouw eigen domeinnaam.

Volg deze stappen om een testomgeving op te zetten voor WordPress

1. Maak een subsite aan. Dat zal het adres zijn voor jouw staging website.
  2. Kopieer je jouw officiële website naar de staging versie, zodat je die kunt bewerken. Log in naar SSH. Voer dit uit vanuit ssh root directory:
    rsync -rtv www/ subsites/staging.ninefortwowebhosting.com/

Dit zal echter niet voldoende zijn om jouw staging kopie te laten werken. Je hebt ook de database details.

3. Je hebt ook bepaalde details van de database nodig om een backup te kunnen maken. Die kan je ophalen in jouw configuratie door het volgende commando uit te voeren:
    cat www/wp-config.php | grep DB_

De output zal er ongeveer zo uitzien:

define(‘DBNAME’, ‘ID111111user’);
    define(‘DBUSER’, ‘ ID111111user ‘);
    define(‘DBPASSWORD’, XXXXXXXXXX);
    define(‘DB
    HOST’, ‘mysql111.hosting.brand.com’);
    define(‘DBCHARSET’, ‘utf8’);
    define(‘DB
    COLLATE’, ”);

Maak een kopie van uw database gebruikersnaam

4. Download een database backup. Download het dump bestand via rsync of ftp.
  5. Nu kan je, vanuit het controlepaneel, de nieuwe database aanmaken die gebruikt zal worden voor de staging kopie.
  6. Je kunt deze tool gebruiken: https://wpdomainchanger.com/ om de URL’s van de originele WordPress te wijzigen naar de staging WordPress. Download de gewijzigde database dump.
  7. Importeer de gewijzigde database
  8. Nu moet je het wp-config.php bestand van de staging kopie updaten met de nieuwe DB details. Open het config bestand:
    nano subsites/staging.ninefortwowebhosting.com/wp-config.php

Wijzig de volgende strings met de details van de nieuwe database die je aangemaakt hebt:

In deze string vul je de naam van jouw nieuwe database in

define(‘DBNAME’, ‘ID111111name’);
    In deze string vul je jouw nieuwe gebruikersnaam (username) in

define(‘DBUSER’, ‘ ID111111user ‘);
    In deze string vul je jouw nieuw wachtwoord in

define(‘DB_PASSWORD’, XXXXXXXXXX);
    In deze string vul je jouw nieuwe database host in

define(‘DB_HOST’, ‘mysql111.hosting.brand.com’);

9. Nu test je of jouw kopie werkt.
Geüpdatet op 1 april 2020