1. Home
  2. Knowledge base
  3. Webhosting
  4. Installeer WordPress, Drupal of Joomla op je webhosting

Installeer WordPress, Drupal of Joomla op je webhosting

Een CMS (Content Management Systeem) is een programma waarmee je makkelijk een website maakt, zonder zelf (veel) te moeten coderen.
Onze webhosting is compatibel met de meeste CMS-systemen.

Installeer een CMS via het controlepaneel

Via het controlepaneel bieden we ook een 1-click-install aan van de populairste CMS-systemen:

WordPress
WordPress is veruit het populairste CMS wereldwijd. Oorspronkelijk ontstaan als blog platform, maar vandaag gebruikt voor allerlei soorten websites. Steeds vaker wordt WordPress gebruikt voor webwinkels, dankzij de populaire gratis plugins zoals WooCommerce.
Drupal
Drupal is een generisch open source CMS. De Drupal Core biedt de basis functionaliteiten en extra modules optimaliseren je CMS voor een bepaald gebruik – als blog, shop, forum, enz.
Joomla
Joomla is een generisch CMS. Door gebruik van de Joomla extensies kan je extra functionaliteiten toevoegen.

Volg deze stappen in het controlepaneel om een CMS te installeren:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Klik op “Beheer” naast jouw domeinnaam.
  2. In het menu links kies je voor “CMS installatie”.
  3. Kies de website en het CMS dat je erop wil installeren en vul de gegevens in. Met de CMS login en wachtwoord log je later in op de back-end van je website.
  4. Kies een naam voor je database en een wachtwoord.
  5. Klik op “Installeer CMS” om de installatie te starten. Nadat die is afgerond log je in op je CMS met de login die je net hebt gekozen.

Controle op gelekte wachtwoorden
Om hacking van jouw website te voorkomen vergelijken we de wachtwoorden die je gebruikt met wachtwoorden die gekend zijn in de haveibeenpwned.com database.
We doen dit op een versleutelde manier en weten nooit jouw ingevulde wachtwoord.

CMS-installatie
Database voor CMS
Geüpdatet op 7 november 2023