1. Home
  2. Knowledge base
  3. Webhosting
  4. Installeer WordPress, Drupal, Joomla of Magento op je webhosting

Installeer WordPress, Drupal, Joomla of Magento op je webhosting

Een CMS (Content Management Systeem) is een programma waarmee je makkelijk een website maakt, zonder zelf (veel) te moeten coderen.
Onze webhosting is compatibel met de meeste CMS-systemen.

Installeer een CMS via het controlepaneel

Via het controlepaneel bieden we ook een 1-click-install aan van de populairste CMS-systemen:

WordPress

WordPress is veruit het populairste CMS wereldwijd. Oorspronkelijk ontstaan als blog platform, maar vandaag gebruikt voor allerlei soorten websites. Steeds vaker wordt WordPress gebruikt voor webwinkels, dankzij de populaire gratis plugins zoals WooCommerce.

Drupal

Drupal is een generisch open source CMS. De Drupal Core biedt de basis functionaliteiten en extra modules optimaliseren je CMS voor een bepaald gebruik – als blog, shop, forum, enz.

Joomla

Joomla is een generisch CMS. Door gebruik van de Joomla extensies kan je extra functionaliteiten toevoegen.

Magento

Magento is een gespecialiseerd, krachtig CMS voor webshops. Het is het CMS dat het vaakst gebruikt wordt om e-commerce sites te creëren.

Volg deze stappen in het controlepaneel om een CMS te installeren:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Klik op “Beheer” naast jouw domeinnaam.
  2. In het menu links kies je voor “CMS installatie”.
  3. Kies de website en het CMS dat je erop wil installeren en vul de gegevens in. Met de CMS login en wachtwoord log je later in op de back-end van je website.
  4. Kies een naam voor je database en een wachtwoord.
  5. Klik op “Installeer CMS” om de installatie te starten. Nadat die is afgerond log je in op je CMS met de login die je net hebt gekozen.

CMS-installatie

Database voor CMS

Geüpdatet op 23 juni 2020