Easyhost datacenter

Easyhost datacenter

Redundante en veilige klasse A datacentra

De netwerkinfrastructuur van Easyhost is redundant uitgevoerd. Dat betekent dat elk onderdeel dubbel geïnstalleerd is. Loopt er toch iets mis, dan neemt het reserve hardware onderdeel feilloos over. Daarnaast is elk datacenter uitgerust met UPS (batterij-systeem), airco, dieselgeneratoren, uitgebreide toegangscontrole, branddetectie, blussystemen en dergelijke meer. De perfecte garantie voor een veilig beheer van uw websites en applicaties.

Gegarandeerde en redundante stroomvoorziening

Alle servers worden aangesloten op 2 volledig gescheiden stroomcircuits waardoor u van een redundante stroomvoorziening geniet. Indien dus één stroomvoorziening uitvalt, dan beschikt Easyhost nog over de tweede stroomvoorziening. Elk circuit is bovendien voorzien van een UPS (backup batterijen) en generatoren.

Actieve, super efficiënte klimaatregeling

Onze redundante airco-installaties staan in verschillende delen van onze datacentra opgesteld. Door zoveel mogelijk de koude en warme luchtstromen te scheiden creëren we een efficiënte koeling volgens het "hot/cold aisle containment" principe. Op deze manier wordt de koude lucht rechtstreeks naar de servers geleid.

Juniper & Cisco Powered Netwerk infrastructuur

Het volledige Easyhost-netwerk werd uitgetekend in samenwerking met gecertificeerde Juniper & Cisco engineers. Dit is uw garantie op een heel kwalitatief netwerk. Onze prestaties werden dan ook beloond met het "Cisco empowered network certificate".

Hoogtechnologische brand- en waterbeveiliging

Overal in het datacenter zijn rookdetectors aanwezig. Zodra er rook of brand gedetecteerd wordt start de alarmprocedure op. Vervolgens wordt automatisch FM200 gas verspreid. Dit is speciaal gas dat zuurstof uit de lucht haalt en ervoor zorgt dat de temperatuur snel daalt. Dit gas is ongevaarlijk voor mensen. Er is ook een streng verbod om brandbaar materiaal in onze datacentra te bewaren. Op regelmatige basis voeren Easyhost medewerkers controles uit. Bijkomend beschikken we over feilloos waterlekdetectiesysteem.

Supersnelle performante verbindingen doorheen België, Europa en de rest van de wereld.

Elke server krijgt een minimaal beschikbare bandbreedte van 100Mbit/s. We houden ook rekening met het gebruikte dataverkeer zodat u probleemloos kan bursten naar 100 mBit. De snelheid is dus op elk moment en in elke situatie gegarandeerd.

Netwerk connectiviteit met ongekende snelle verbindigen

Ons netwerk is met meerdere providers verbonden. Alle backbone-verbindingen zijn volledig redundant uitgevoerd waardoor ons netwerk optimaal bestand is tegen onderbrekingen. Het internetverkeer naar uw server zal steeds de snelste weg kiezen. Wij zijn tevens rechtstreeks verbonden met de BNIX (Belgian National Internet Exchange). Dit is uw garantie op supersnelle en optimale connecties.