1. Home
  2. Knowledge base
  3. Webhosting
  4. Development op je webhosting
  5. Open poorten
  6. Controleer de poorten van je server met een Telnet client

Controleer de poorten van je server met een Telnet client

Installeer de Telnet client:

1. Klik rechts op de Start knop in Windows 10.Startknop Windows 10
  2. Kies Programma’s en Onderdelen.klik op 'programma's en onderdelen'
  3. Kies Windows Onderdelen In of Uitschakelen.Windows Onderdelen In of Uitschakelen
  4. Zoek de Telnet Client en vink die aan. Wacht even terwijl Telnet geactiveerd wordt, klik vervolgens op Sluiten.Zoek de Telnet Client en vink die aan

Controleer de server poort:

1. Tik het volgende commando in en vul daarbij uw servernaam of het IP-adres in en de poort die je wilt controleren:
telnet naam.server.com 80

OF

telnet xxx.xxx.xxx.xxx 80

Tik het commando in

1. Indien connectie gelegd wordt, betekent dit dat de poort open is – je krijgt een blanco pagina te zien en de naam van jouw venster verandert naar Telnet.Blanco venster