1. Home
  2. Knowledge base
  3. Website maken met SiteBuilder
  4. Van start met SiteBuilder
  5. Hoe kan ik de achtergrond van een sectie wijzigen in SiteBuilder

Hoe kan ik de achtergrond van een sectie wijzigen in SiteBuilder

In dit artikel leer je hoe je de achtergrond van klassieke secties en ook de kopteksten kan wijzigen en instellen.

1. Beweeg de muis over de sectie. De sectie-instellingsknop (tandwielpictogram) verschijnt in de rechterbovenhoek. Hier kan je Sectie achtergrond of Geavanceerde instellingen selecteren.

sectie achtergrond
  2. Binnen de sectie Achtergrond kan je kiezen uit de aanbevolen achtergronden of de plusknop gebruiken om een andere te selecteren of je eigen achtergrond te uploaden.

sectie achtergrond effect
    Hier selecteer je een achtergrond uit de galerij of uploadt je jouw eigen achtergrond.
    kies afbeelding
  3. In de Geavanceerde instellingen vind je de opties Inhoudsbreedte en Decoratieve rand.

geavanceerde instellingen rand

Inhoud breedte
    De breedte van de inhoud bepaalt de grootte van de inhoud – formulieren, fotogalerijen – die in de header wordt geplaatst.

Decoratieve rand
    Deze functie activeert een donkere rand rond de titel, de subkop en het bijschrift boven de titel.
  4. Naast de klassieke secties, kan je ook secties voor kopteksten toevoegen, d.w.z. Kopteksten en Kopteksten met een knop. Deze secties hebben meer instellingsmogelijkheden, vergelijkbaar met de paginakoptekst zelf.

sectie toevoegen

Je kan ook tot drie kopteksten toevoegen (Titel, Ondertitel en Slogan) en een knop, of Geavanceerde instellingen maken binnen de sectie.
slogan toevoegen

Geavanceerde instellingen

Uitlijning inhoud

Hier kan je de uitlijning van de inhoud binnen de paginakoptekst instellen.

Inhoudsbreedte

De breedte van de inhoud bepaalt voornamelijk waar de inhoud begint. Wanneer je bijvoorbeeld de inhoud links uitlijnt, kan je instellen waar de koppen beginnen.

Schermweergave

Deze instelling bepaalt de grootte van de koptekst. Deze instelling kan handig zijn als je wil bepalen hoeveel van de achtergrondafbeelding te zien moet zijn.

Decoratieve rand

Deze functie activeert een donkere rand rond de titel, de subkoppen en het bijschrift boven de titel.

TIP: Achtergrondafbeeldingen op pagina’s veroorzaken dataverkeer. Daarom kan het helpen om, als ze worden overschreden, een kleinere afbeelding te kiezen, vooral op de voorste en meest bezochte pagina’s van de site.

Geüpdatet op 27 september 2022