1. Home
  2. Knowledge base
  3. WordPress
  4. Mijn WordPress-website toont een witte pagina, wat moet ik doen?

Mijn WordPress-website toont een witte pagina, wat moet ik doen?

Een witte pagina op je WordPress-website zien verschijnen kan behoorlijk frustrerend zijn. Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben, waaronder thema- of plugin-conflicten, uitgeputte PHP-geheugenlimiet, of problemen met de WordPress-core bestanden.

Hieronder vind je enkele stapsgewijze handleidingen waarmee je dit probleem oplost.

Stap 1: schakel alle plugins uit

Een veelvoorkomende oorzaak van het witte scherm is een conflict tussen plugins. Om dit op te lossen, probeer je alle plugins uit te schakelen:

1. Via het WordPress-dashboard:
    • Als je toegang hebt tot het dashboard, ga dan naar ‘Plugins’ > ‘Geïnstalleerde plugins’. Selecteer alle plugins, kies ‘Deactiveren’ uit het ‘Bulkacties’ dropdown menu en klik op ‘Toepassen’.
  2. Via FTP:
    • Als je geen toegang hebt tot WordPress, gebruik dan FTP.
    • Navigeer naar de /wp-content/ map en hernoem de plugins map naar iets anders, zoals plugins_deactivated. Dit zal alle plugins deactiveren.

Herlaad je website na het deactiveren van de plugins om te zien of het probleem is opgelost. Als je website weer normaal werkt, was er waarschijnlijk een conflict tussen de plugins. Activeer ze dan één voor één om de boosdoener te vinden.

Stap 2: schakel over naar een standaardthema

Als het deactiveren van de plugins het probleem niet oplost, probeer dan je huidige thema te vervangen door een standaard WordPress-thema zoals Twenty Twenty-One:

1. Via het WordPress Dashboard:
    • Als je toegang hebt, ga naar ‘Weergave’ > ‘Thema’s’, activeer een standaardthema.
  2. Via FTP:
    • Navigeer naar de /wp-content/themes/ map en hernoem de map van je huidige thema. WordPress zal automatisch een van de standaardthema’s activeren.

Controleer je website opnieuw na het activeren van een standaardthema om te zien of het probleem is opgelost.

Stap 3: controleer op corrupte bestanden

Corrupte WordPress-core bestanden kunnen ook een wit scherm veroorzaken. Om dit op te lossen:

1. Download een nieuwe kopie van WordPress van WordPress.org.
  2. Pak het bestand uit en upload de nieuwe wp-admin en wp-includes mappen naar je server met behulp van FTP, en overschrijf de bestaande mappen.

Stap 4: verhoog de PHP-geheugenlimiet

Een uitgeputte PHP-geheugenlimiet kan ook leiden tot een wit scherm. Controleer de PHP-instellingen van je webhostingpakket.

Geüpdatet op 18 maart 2024