Wat is een SRV-record? Hoe kan ik het aanmaken?

Het SRV-record is een soort DNS Record dat de locatie bepaalt van servers voor specifieke diensten. Het is vereist wanneer je gebruik maakt van diensten zoals SIP, XMPP, CalDAV, LDAP en andere.

Het SRV-record heeft het volgende formaat:

[_service].[_protocol].[hostname]. [TTL] [class] SRV [prioriteit] [gewicht] [poort] [bestemming]

Een voorbeeld van een SRV-record:

_caldav._tcp.ninefortwo.be. 3600 IN SRV 0 5 80 caldav.ninefortwo.be

Volg deze stappen in het controlepaneel om een SRV-record in te stellen

1. Ga naar “Mijn producten” > “DNS & forwarding beheer” > klik op de knop “DNS & Forwarding” rechts van jouw domeinnaam.
  2. Kies in het menu links voor “SRV-records”.
  3. Vul volgende gegevens in (zie afbeelding):
    • Service: _caldav
    • Protocol: _tcp
    • Hostname: / (leeg laten: want is geen subdomein)
    • TTL: 3600
    • Prioriteit: 0
    • Gewicht: 5
    • Poort: 80
    • Bestemming: caldav.ninefortwo.be

4. Bevestig door op “SRV-record toevoegen” te klikken. Deze wijziging kan 1 tot 4 uur in beslag nemen voor ze actief is.

Wijzigingen aan je SRV-records worden pas na 1 tot 4 uur actief
De distributietijd bedraagt meestal 1 uur, maar kan oplopen tot 4.

Geüpdatet op 7 oktober 2022