Waar vind ik mijn website back-ups?

Easyhost zal op regelmatige tijdstippen een back-up maken van jouw website en subsites.

Lees ook: Waar vind ik mijn database back-ups?

IN DIT ARTIKEL

Hoe werken onze website back-ups?

Als je een back-up selecteert, wordt een “mount point” (snelkoppeling) gemaakt zodat je aan de back-up kan.
De bestanden worden dus niet naar jouw hosting zelf gekopieerd. Dat is belangrijk want:

• De back-up bestanden nemen geen extra ruimte in op jouw hosting
  • De back-up bestanden zijn read-only.

Na 24 uur worden die mount points automatisch verwijderd. Download de bestanden dus meteen naar je eigen computer of verplaats ze naar een andere map in je hosting.

Hoe download je jouw website back-ups?

Volg deze stappen in het controlepaneel:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Klik op de knop “Beheer hosting” rechts van jouw domeinnaam.
  2. Kies in het menu links voor “Back-ups”.
  3. Hier vind je een lijst met de back-ups en de datum waarop zij aangemaakt werden. Kies een back-up door op de “Selecteer” knop te klikken.website back-ups
    Deze actie zal jouw back-up niet terugplaatsen

Er wordt enkel een map aangemaakt (/restored-back-ups) met daarin je geselecteerde back-up(s). Zolang je geen back-up hebt geselecteerd, zal die map niet zichtbaar zijn.

4. Maak verbinding via SSH of FTP om de back-up in de map /restored-backups te bekijken.
  5. Om de back-up te herstellen, vervang je de bestanden of mappen op je hosting door de corresponderende bestanden in de map /restored-backups.
    Zo kan je bv. de hele “/www” map vervangen door dezelfde map in de back-up.

Geüpdatet op 29 juni 2020