1. Home
  2. Knowledge base
  3. Webhosting
  4. Back-ups & Beveiliging
  5. Hoe plaats ik mijn website back-ups terug?

Hoe plaats ik mijn website back-ups terug?

Easyhost zal op regelmatige tijdstippen een back-up maken van jouw website en eventuele subsites.

Lees ook: Waar vind ik mijn database back-ups?

Je back-ups downloaden en terugplaatsen

Volg deze stappen in het controlepaneel:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Klik op de knop “Beheer hosting” rechts van jouw domeinnaam.
  2. Kies in het menu links voor “Back-ups”.
  3. Hier vind je een lijst met de back-ups en de datum waarop zij aangemaakt werden. Kies een back-up door op de “Selecteer” knop te klikken.

4. Deze actie zal jouw back-up niet terugplaatsen. Er wordt enkel een map aangemaakt (/restored-back-ups) met daarin je geselecteerde back-up(s).
  5. Maak verbinding via SSH of FTP om de back-up in de map /restored-backups te bekijken.
  6. Om de back-up te herstellen, vervang je de bestanden of mappen op je hosting door de corresponderende bestanden in de map /restored-backups.
    Zo kan je bv. de hele “/www” map vervangen door dezelfde map in de back-up.

Als je een back-up selecteert, wordt een “mount point” (snelkoppeling) gemaakt zodat je aan de back-up kan. Zo nemen back-up bestanden geen extra ruimte in op jouw hosting. Na 24 uur worden die mount points automatisch verwijderd.

Eenvoudigere back-ups met Managed WordPress

Back-ups in Managed WordPress zijn een stuk eenvoudiger. Met één klik herstel je een back-up in het controlepaneel. En als je zeker wil zijn, test je de back-up eenvoudig op je testomgeving.

Volg deze stappen in het controlepaneel

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Klik op de knop “Beheer hosting” rechts van jouw domeinnaam.
  2. Kies in het menu links voor “Back-ups”.
  3. Bij elke backup staat een datum waarop hij gemaakt is. Selecteer de backup die je wil herstellen en klik op “Herstel naar”.
  4. In het uitklapmenu kies je of je de backup wil herstellen naar je live-omgeving (je website) of een testomgeving.

Tip: Herstel een backup altijd eerst even naar een testomgeving!
Op die manier kan je vooraf controleren op je testomgeving of alles werkt en eruit ziet zoals je wil dat je live-website eruit zal zien.

Geüpdatet op 11 maart 2024