Voeg links toe aan je pagina’s

IN DIT ARTIKEL

Link naar een andere pagina toevoegen

Met SiteBuilder kan je gemakkelijk verwijzen naar interne pagina’s op jouw website. Dat is de perfecte manier om een aangepaste sitemap of een menu aan te maken.

Vooraleer je jouw links of verwijzingen gaat aanmaken, zou je reeds jouw tekst ingevuld moeten hebben in een Tekst Widget venster.

1. Selecteer de gewenste tekst die moet verwijzen naar de interne pagina.
    Selection
  2. In het veld van de tekstverwerker klik je bovenaan op het icoon met de kettingschakel.
    Chain
  3. In het Linktype uitklapmenu kies je Pagina’s.
    Pages
  4. In het Selecteer Pagina uitklapmenu kies je de pagina waarnaar je wil linken.
    Linked page
  5. Klik op OK.
  6. Sla jouw project op, door te klikken op de knop Opslaan bovenaan rechts.
    Save
    Je kan het beste de werking van de zopas aangemaakte link testen in de front-end. Heb je jouw website nog niet gepubliceerd, dan kan je de Preview modus gebruiken. Klik hiervoor op de Preview knop bovenaan rechts.

Link naar een ander deel op dezelfde pagina toevoegen

Met SiteBuilder kan je heel gemakkelijk verwijzen naar een ander deel van jouw tekst binnen dezelfde pagina. Dat is de ideale manier om bovenaan een pagina een inhoudsopgave te maken of een FAQ (Frequently Asked Questions of Veelgestelde vragen). Deze instructies leggen uit hoe je te werk gaat.
Links

Vooraleer je jouw links begint aan te maken, moet je reeds jouw tekst ingevuld hebben in een Tekst Widget venster.

1. Eerst moet je de zogenaamde Interne links of Ankers (Anchors) aanmaken. Een anker geeft een belangrijk deel van een pagina aan, waarnaar je later wil verwijzen. Dat kunnen bijvoorbeeld de titels van de verschillende onderdelen van jouw tekst zijn.
    1. Selecteer de titel of de tekst waarnaar je wil verwijzen.
      Selection
    2. In het tekstverwerkingsvenster klik je bovenaan op het icoontje met de vlag.
      Flag
    3. Vul de interne link naam in – een naam voor de interne link die duidelijk is voor jou. Bevestig met OK.
    4. Als het goed is, zou je nu een vlag moeten zien voor de anker-titel.
    5. Herhaal dit voor elk ankerpunt
  2. Vervolgens maak je de links aan naar deze ankers.
    1. Selecteer de tekst die naar het ankerpunt moet verwijzen.
      selection
    2. In het tekstverwerkingsvenster klik je bovenaan op het icoontje met de kettingschakel.
      chain
    3. In het Linktype uitklapmenu, selecteer je Interne link in pagina.
      Link To Anchor In The Text
    4. In het ‘Op naam interne link’ uitklapmenu selecteer je de ankernaam – de naam die je in de vorige stap aan de overeenkomende titel gegeven had.Anchor Name
    5. Klik op OK.
  3. Sla jouw project op door te klikken op de knop Opslaan rechts bovenaan. Je kan het best de werking van jouw zopas aangemaakte links uittesten in de front-end. Heb je jouw website nog niet gepubliceerd, dan kan je de Preview modus gebruiken.
    Preview
Geüpdatet op 4 maart 2020