Hoe kan ik een TXT Record aanmaken?

TXT-records worden vaak gebruikt om te controleren of je de beheerder bent van de domeinnaam. Ook spf-records worden toegevoegd als TXT-record.

Volg deze stappen in het controlepaneel om een TXT-record in te stellen:

1. Ga naar “Mijn producten” > “DNS & forwarding beheer” > Klik op de knop “DNS & forwarding” rechts van jouw domeinnaam.
  2. Kies in het menu links voor “TXT-records”.
  3. Klik op “+ Toevoegen”.
  4. Vul onder “TXT-regels” de waarde in van je TXT-record en klik op “TXT-record Toevoegen” (zie afbeelding).
  5. De wijzigingen worden geactiveerd. Denk eraan dat dit tot 4u kan duren. Je kan de actieve records controleren via: http://who.is/dns/

Wijzigingen aan je TXT-records worden pas na 1 tot 4 uur actief
De distributietijd bedraagt meestal 1 uur, maar kan oplopen tot 4.

Geüpdatet op 7 oktober 2022